wtorek, 26 lipca 2011

Pstrąg z smażonymi pomidorami


Składniki:
  • 1 szt filet pstrąg,
  • bazylia,
  • 1 łyżka masło,
  • Sól,
  • 1 łyżka cytryna sok,
  • 1 szt pomidor,
  • czosnek,
  • 1 szt sos ziołowo-czosnkowy,
  • 1 łyzka majonez,
  • 1 szt jogurt naturalny
  •  
Pstrąga solimy solą ziołową .Kropimy cytryna .Smażymy na masełku . Pomidora kroimy w plastry ,smażymy na patelni ,na maśle po smażeniu pstrąga .Solimy . Na filet kładziemy usmażonego z obu stron pomidora ,na to listek bazylii i następny filet .Podajemy z sosem czosnkowym .Majonez mieszamy z jogurtem z sosem w proszku i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Sos musi być silnie schłodzony . 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz