czwartek, 29 września 2011

Makaron ryżowy z woka z warzywami

  • 1/2 paczki makaron ryżowy,
  • * 15 dag szynka gotowana,
  • * 1/2 szt kukurydza w puszce,
  • * 2 szt pieczarki całe,
  • * 1/3 szt papryka czerwona,
  • * sos sojowy
  • *szczypiorek
  • Zagotowujemy wodę w garnku ,wyłączamy palnik lekko solimy wkładamy makaron nakrywamy . Po 10 min .Odcedzamy - Na woka kładziemy odsączoną kukurydzę ,pokrojoną paprykę ,pieczarki,szynkę pokrojoną w paseczki .Mieszamy szybciutko .Dodajemy makaron ,doprawiamy sosem sojowym.Mieszamy i gotowe . Podajemy na talerzu na ciepło ozdobione posiekanym szczypiorkiem
     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz