niedziela, 9 października 2011

Ala Chińszczyzna z woka -samo zdrowie

Składniki:
  • 1/2 szt makaron ryżowy Tao Tao
  • 1 szt pierś z kurczaka,
  • 1/2 szt bakłażan,
  • 2 szt ogórek kiszony,
  • 1 szt marchewka,
  • sos chili słodki Tao Tao
  • sos sojowy Tao Tao 
  • oliwa,
  • pietruszka natka,
  • Sól, 
  • 2 łyżki groszek konserwowy,
  • 1 szt cebula biała
Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.Kroimy na długie kawałki. Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy . Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min .
W woku na oliwie podsmażamy pokrojona marchewke i pokrojoną w piórka cebulę .Pierś z kurczaka kropimy sosem sojowym zostawiamy na 10 min i smażymy na patelni .Następnie kroimy na kawałki dodajemy do woka . Następnie dodajemy pozostałe składniki i ugotowany makaron .Mieszamy doprawiamy sosem chili słodkim i sosem sojowym .

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz