sobota, 29 października 2011

Jesienne jadło z patelni

Składniki




ziemniaki 2.00 sztuki
marchewka 1.00 sztuka
korniszony 3.00 sztuki
cebula 0.50 sztuki
czosnek 1.00 ząbek
papryka czerwona 0.50 sztuki
pierś z kurczaka 1.00 sztuka
przyprawa do steków 2.00 łyżki
groszek zielony 4.00 łyżki
bekon 10.00 dekagramów +
majonez 1.00 łyżka +
jogurt naturalny 0.50 opakowania
sól 0.33 łyżeczki
pieprz 0.25 łyżeczki
masło 1.00 łyżeczka

  • Przygotowania

    1
    Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach . Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę .
    2
    W woku na maśle podsmażamy pokrojony w kosteczkę bekon i pokrojoną cebulę.Dodajemy pokrojone ziemniaki ,pokrojoną ugotowaną marchewkę . Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę odsączony groszek i pokrojone drobno korniszony .
    3
    Pierś z kurczaka obtaczamy w przyprawie do steków i grillujemy na osobnej patelni.Następnie kroimy w kawałki i dodajemy na woka. Mieszamy wszystko .Dodajemy posiekaną natkę pietruszki .Doprawiamy solą i pieprzem .
    4
    Robimy sos czosnkowy .Łączymy jogurt z majonezem i wyciśniętym czosnkiem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz