wtorek, 11 października 2011

Kuskus z grzybkami mun i tofu

Składniki:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1 szkl Kuskus Kupiec 
  • 2 łyżki grzybki mun Tao Tao 
  • Kucharek - uniwersalna,
  • masło,
  • 1/3 szt tofu,
  • koperek,
  • sos sojowy
  • Kuskus zalewamy wrzątkiem nakrywamy . Paprykę kroimy w paski . Grzybki moczymy 10 min w wrzątku pod przykryciem następnie gotujemy ok10 min i kroimy w paski .Do gotowej kaszy dodajemy przyprawę uniwersalną i odrobinę masła lub oliwy .Wkładamy kasze do miseczki lub foremki ,żeby miała fajny kształt i układamy na talerzu . dodajemy grzybki i pokrojone tofu .Ozdabiamy koperkiem .Doprawiamy sosem sojowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz