niedziela, 30 października 2011

Sałatka z grillowanym pstrągiem

 1 szt pstrag filet,
    * Przyprawa do ryb,
    * cytryna,
    * 1/2 opakowanie makaron ryżowy Taotao
  * 1 szt pomidor,
    * 2 łyżki groszek konserwowy,
    * 1 szt marchewka,
    * Sól,
    * pieprz biały
    * oliwa czosnkowa
Makaron zalewamy wrzątkiem nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min . Filet z pstrąga doprawiamy przyprawą do ryb i smażymy na patelni grillowej . Pomidora obieramy z skórki . Makaron odcedzamy i studzimy . Dodajemy do niego pokrojonego pomidora i odcedzony groszek . Mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą czosnkową . Filet kroimy na kawałki i dodajemy do sałatki .Wszystko kropimy sokiem z cytryny.Marchewkę obieramy kroimy na cienkie słupki ozdabiamy danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz