sobota, 29 października 2011

Składniki:
  • 1 szt pstrąg,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • kaszka kukurydziana,
  • śmietanka,
  • pieprz biały 
  • liść laurowy

Do garnka z wodą wkładamy obraną pietruszkę i marchewkę.Doprawiamy wegetą i gotujemy ok 15 min .Następnie dodajemy całego pstrąga bez wnętrzności i liść laurowy.Gotujemy ok 20 min . Uważamy żeby ryba nie rozgotowałą się .Rybę wyciągamy obieramy .Wywar przelewamy przez sitko.Mięsko dodajemy do wywaru. Wsypujemy kaszkę kukurydzianą.Mieszamy gotujemy .doprawiamy solą ,pieprzem . Warzywa wyciągamy kroimy w kostkę dodajemy do zupy .Zaciągamy śmietanką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz