poniedziałek, 10 października 2011

Smażony pstrąg po mojemu

Składniki:
  • 1 szt pstrag filet,
  • sól ziołowa,
  • cytryna,
  • 1/2 szt makaron ryżowy Tao Tao
  • 1 szt pomidor,
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • sos chili,
  • 1/4 szt tofu,
  • oliwa extra vergin
Pstrąga solimy solą ziołową ,smażymy na patelni . Wykładamy na talerz kropimy sokiem z cytryny .Dajemy kostki tofu ,doprawiamy sosem chili. Robimy sałatkę .Kroimy pomidora i papryke ,solimy ,kropimy oliwą. W garnku gotujemy wodę lekko osoloną .Gdy woda się zagotuje dodajemy makaron wyłączamy palnik i nakrywamy garnek .Zostawiamy makaron na ok 15 min .Następnie odcedzamy.Doprawiamy oliwą i sosem chili .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz