niedziela, 27 listopada 2011

Miruna z kuskusem i oliwkami

Do 1/2 szklanki kuskus dodajemy troszkę ziarenek smaku  i zalewamy wrzątkiem 0,5 cm nad poziom kaszy .Nakrywamy i odstawiamy .Następnie studzimy kaszę ,mieszamy .Dodajemy do niej posiekaną natkę pietruszki ,groszek i troszkę oliwy -mieszamy . dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. Rybę mirunę doprawiamy solą i przyprawą do ryb .Smażymy ,studzimy i kroimy na kawałki dodajemy do sałatki.


  • 1/2 szkl Kuskus,
  • 1 szt miruna,
  • oliwa,
  • Oliwki czarne,
  • Ziarenka smaku
  • natka pietruszki,
  • 3 łyżki groszek,
  • Przyprawa do ryb
  •  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz