czwartek, 29 grudnia 2011

Cykoria nadziewana ryzem brązowym z kalmarami

żCoś fajnego .Warto wypróbować .
Ryż gotujemy w solonej wodzie .Odcedzamy i studzimy . Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pokrojone drobno kalmary .Lekko podlewamy i dusimy dodając pod koniec wyciśnięty czosnek .Lekko solimy . Usmażone kalmary dodajemy do ryżu ,doprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem .Mieszamy .Cykorie myjemy suszymy .Do lisków nakładamy ryż z kalmarami .Jajko gotujemy kroimy i układamy na liściu cykorii ,obok kawałka pomidora ,solimy .
  * 1 szkl ryż brązowy,
    * masło,
    * 2 ząbki czosnek,
    * kalmary,
    * 1 szt jajko ugotowane,
    * 1 szt pomidor,
    *ziarenka smaku
    * pieprz biały
    *cykoria

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz