piątek, 30 grudnia 2011

Miruna z warzywami słodko-kwaśna z maorelami

Pyszna rybka w warzywach można podawać na ciepło i na zimno.

Składniki:

    * 1/2 kg miruna,
    * 4 szt marchewka,
    * 6 szt morele suszone,
    * 4 szt korniszony,
    * masło,
    * warzylion Winiary
   * ketchup,
    * Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    * sok z limonki
Rybę solimy i doprawiamy pieprzem grillujemy lub smażymy . Odkładamy w ciepłe miejsce.Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach .Podsmażamy ją na maśle .Do szklanki wody dajemy łyżeczkę warzylionu mieszamy tym co chwilke podlewamy marchewkę .Dodajemy pokrojone w paski morele. Dusimy dalej .Gdy marchewka jest miękka dodajemy pokrojone korniszony i ketchup mieszamy . Jeszcze chwilę smażymy kropiąc sokiem z limonki.Mieszamy .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz