wtorek, 27 grudnia 2011

Ryżowe kuleczki z sandaczem i majonezem winiary

Kolejna fajna przystawka na Sylwestra i nie tylko .Dzięki delikatnemu smaku majonezu i mięsa sandacza są niezwykle smaczne ,


Składniki:

    * 1 szkl ryż brązowy,
    * majonez Winiary
   * 2 filety sandacz,
    * sól do smaku,
    * pieprz kolorowy,
    * musztarda francuską
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu . Studzimy go . Filet sandacza gotujemy na parze . Wyciągamy ości jeżeli takie się przytrafią .Rozdrabniamy mięso sandacza i dodajemy je do zimnego ryżu .Dodajemy sól.pieprz i majonez tyle żeby masa dobrze się formowała ,ale nie była zbyt rzadka ,Formujemy kuleczki .Na każdą kładziemy troszkę musztardy francuskiej Dekorujemy pieprzem kolorowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz