sobota, 24 grudnia 2011

Świąteczne i Noworoczne roladki z nadzieniem z pieczarek w pysznym soserem Winiary

Na drugi dzień świąt czy Sylwestra  proponuje pyszne roladki nadziewane pieczarkami z cebulką .
Roladki są bardzo dobre i kruche .Polałam je sosem własnym z dodatkiem sosera Winiary .
Składniki
    * 1 kg mięso szynka,
    * 25 dag pieczarki świeże,
    * 1 szt cebula biała,
    * sól ziołowa,
    * ziarenka smaku Winiary
   * soserWiniary 
   * mąka,
    * 3 łyżki oliwa,
    * 1 szt kostka wieprzowa


Kupujemy ładną szynkę i kroimy ją w plastry . Plastry rozbijamy tłuczkiem jak schabowe. Posypujemy ziarenkami smaku .Pieczarki obieramy kroimy w słupki ,cebule kroimy w piórka . Na rozbite mięsko kładziemy 3-4 słupki pieczarka i parę piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką .Wierzch solimy solą ziołową .Obtaczamy w mące . Smażymy w brytwance .Gdy się zarumienią z dwóch stron podlewamy je wodą z bulionem wieprzowym  . Dusimy do miękkości .Pod koniec dodajemy soser i jeszcze chwile dusimy ,aż sos zgęstnieje.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz