piątek, 23 grudnia 2011

Świąteczny śledzik w zalewie

Śledzie moczymy według potrzeby.Odcedzamy z wody . Śledzie kroimy na mniejsze kawałki tak na 3 części . Cebulę kroimy w piórka solimy i dusimy ręką żeby zmiękła .Odstawiamy ją na godzinkę . Marchewkę gotujemy . W misce układamy warstwę cebuli,potem śledzi ,marchewki i korniszona . I tak do wyczerpania składników . Do oliwy dolewamy marynaty ,octu z ogórków korniszonów i dobrze mieszamy .Zalewamy sałatkę .Nakrywamy i odstawiamy .
SKŁADNIKI
  • * 1/2 kg śledzie matiasy,
  • * 2 szt marchewka,
  • * 2 szt cebula biała,
  • * 5 szt korniszony,
  • * 2 szkl olej
  • *pieprz kolorowy 

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz