wtorek, 28 lutego 2012

Okoń morski na warzywach z ziarnami sezamu

Kuchenne połowy, czyli rybne specjały

  * okoń morski,
    * 2 szt marchewka,
    * 1 szt cukinia,
    * 4 szt pieczarki,
    * masło,
    * ziarno sezamu,
    * Sól,
    * sok z limonki,
    * skórka z limonki,
    * pieprz



Rybę solimy i grillujemy na patelni grillowej .Warzywa obieramy .Cukinie i marchewki kroimy w długie tasiemki za pomocą obieraczki do warzyw.Pieczarki kroimy w plasterki . Warzywa smażymy chwilę na patelni na rozpuszczonym maśle .Solimy ,dodajemy starta skórkę z limonki do smaku ,kropimy sokiem z limonki ,doprawiamy pieprzem . Gotowe warzywa układamy na talerzu układamy na nich rybę . Polewamy reszta masełka z patelni . Rybę kropimy sokiem  z limonki i posypujemy ziarenkami sezamu wcześniej uprażonego na patelni .







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz