czwartek, 29 marca 2012

Pieczony dorsz z jabłuszkiem i owocami goji

Lekki smaczny dorsz z jabłkiem i owocami goji
składniki
  * 25 dag dorsz,
    * 1 łyżka owoce goji,
    * 1 łyżka masło,
    * 1 szt jabłko,
    * 1 łyzeczka sok z cytryny,
    * 1/2 cm imbir,
    * 2 łyżki oliwa,
    * 1 ząbek czosnek,
    * Sól

Wymieszać sok z cytryny ,starty imbir,oliwę ,wyciśnięty czosnek ,sól do smaku .Taką marynata nacieramy dorsza .Odstawiamy na kilka minut. Wkładamy na blaszkę wyłożony papierem do pieczenia ,pieczemy w piekarniku ok 10 min .
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę .Na patelni na maśle podsmażamy jabłko dodajemy owoce goji ,dodajemy sok z limonki.Chwilę smażymy .Podajemy dorsza z jabłkiem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz