czwartek, 29 marca 2012

Rissoto z pieczrakami i kalfiorem

Szybki zdrowy obiadek dla całej rodzinki 
składniki
    * 1 woreczek ryż brązowy KUPIEC
    * 1/4 szt kalafior,
    * 5 szt pieczarki,
    * 1/2 szt por,
    * 1/3 szt papryka czerwona,
    * 2 łyżki pomidory z puszki CIRIO
    * 1 łyżka masło,
    * Sól,
    * pieprz,
    * papryka słodka,
    * natka pietruszki,
    * 1,5 szklanki bulion
     * kukurydza 2 łyżki 

Na patelni na masełku podsmażamy pokrojonego pora .Dodajemy pokrojone pieczarki .Mieszamy .Dodajemy pokrojona czerwoną paprykę .Smażymy .Dodajemy ryż .Chwilę smazymy .Podlewamy bulionem -dusimy . Kalafior gotujemy na parze .Kroimy w małe kawałki .Gdy ryz jest już gotowy doprawiamy go papryką słodka solą pieprzem i dodajemy 2 łyżki pomidorów z puszki .Mieszamy dusimy .Pod koniec dodajemy ugotowany kalafior i 2 łyzki kukurydzy z puszki - mieszamy . Doprawiamy do smaku .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz