Owoce nashi spożywa się najczęściej surowe i najlepiej gdy są schłodzone. Smak miąższu jest kwaskowaty i orzeźwiający. Przypomina on gruszkę oraz jabłko.
składniki* 1 szt nashi,
* 1 garść roszponka,
* 1 łyżka otręby owsiane KUPIEC
* 1 szt pomidor,
* 1 łyżeczka miód,
* 1 łyzeczka ocet balsamiczny,
* 1 łyżka woda,
* 2 łyżki oliwa lub olej,
* łyżeczka musztardy Roleski
* koperek
Owoc nashi obieramy jak jabłko i kroimy w długie kawałki .Roszponkę myjemy suszymy .Do salaterek dajemy roszponkę .Pomidora kroimy w kosteczkę dodajemy do sałaty . dodajemy kawałki nashi. Robimy sos .Łączymy oliwę ,ocet balsamiczny ,wodę i miód -dobrze mieszamy polewamy sałatkę .Posypujemy otrębami owsianymi .Ozdabiamy koperkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz