sobota, 28 kwietnia 2012

Roladki z bakłażana z nadzieniem z kaszy jaglanej

Roladki z bakłażana z nadzieniem z kaszy jaglanej i szpinaku
składniki
    * 1 garść szpinak świeży,
    * 1 szt bakłażan,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1 szklanka kasza jaglana Kupiec
    * Sól,
    * ziarenka smaku winiary
    * 1 łyżka masło

Bakłażana kroimy w długie plasterki solimy z dwóch stron i odstawiamy na 10 min . Następnie myjemy plasterki pod wodą osuszamy i grillujemy z dwóch stron. Kaszę gotujemy. Na patelni na maśle podsmażamy lekko szpinak dodajemy kaszę ,wyciśnięty czosnek  przyprawę Ziarenka Smaku  i ugotowaną kaszę .Mieszamy. Plasterki bakłażana zawijamy w tubki spinamy wykałaczką .Nakładamy kasze z szpinakiem

1 komentarz: