środa, 6 czerwca 2012

Zielony barszcz podany z fetą

Zielony barszcz z szpinaku  podany z fetą
składniki
   * 1 szt szpinak mrożony,
    * 2 ząbki czosnek,
    * 1 łyzka masło,
    * 1/2 opakowania śmietanka,
    * 2 szt kostka rosołowa,
    * pieprz,
    * ser feta,
    * 4 szt ziemniaki
     barszcz biały expresowy 

Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy. W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostki rosołowe.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości.  Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem .Dodajemy rozrobiony barszcz biały -zagotowujemy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy  z pokruszonym serem feta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz