wtorek, 3 lipca 2012

Babka ziemniaczano jajeczna

Babka ziemniaczano jajeczna  podajemy ją z ketchupem lub sosem czosnkowym
składniki

    1 kg ziemniaki,
    2 szt cebula,
    2 łyżki olej,
    Sól,
    pieprz,
    6 szt jajka,
    4 łyżki mleko,
    magii
Ziemniaki ok 1 kg obieramy z łupiny i kroimy w plasterki . Na patelni dość sporej rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim ziemniaczki . Cebulę obieramy kroimy  w piórka dodajemy do ziemniaków . Solimy i doprawiamy pieprzem .Podsmażamy ,aż ziemniaczki zrobią się złote. Takie ziemniaczki przekładamy do naczynia żaroodpornego . Jajka rozbijamy mieszamy z mlekiem doprawiamy magii. Wlewamy jaja do ziemniaków . wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz