niedziela, 29 lipca 2012

Grillowane bakłażany z pastą pomidorową

Pyszna szybka przystawka z bakłażana . Podana z grilla z pastą pomidorową .

składniki

- bakłażan 1 szt
-sól ok 1/2 łyżeczki
-olej rzepakowy ok 2 łyżki
-pasta pomidorowa Cirio                               
-sos pomidorowy pikantny Cirio
-czosnek 2 ząbki 

Bakłażana dobrze myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem . Kroimy w plastry . Plasterki solimy i odstawiamy na ok  10 min . Następnie płuczemy je pod wodą ,osuszamy papierowym ręcznikiem .
Oliwę mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i taką mieszanką smarujemy plastry bakłażana. Grillujemy z obu stron na grillu . Podajemy z pastą lub sosem pomidorowym .Ozdabiamy natką pietruszki .


1 komentarz:

  1. Uwielbiam bakłażana w każdej postaci. Na pewno wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń