sobota, 21 lipca 2012

Gulasz z wątróbki drobiowej

Gulasz z wątróbki drobiowej i młodej cebulki .
składniki


    30 dag wątróbka drobiowa,
    1 łyżka olej kujawski,
    2 szt cebula,
    pieprz,
    przyprawa w płynie,
    2 łyżki mąka,
    1 szklanka bulion warzywny

Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i błonek. Kroimy ja na mniejsze kawałki . Obtaczamy w mące. Taką wątróbkę dajemy n a patelnie z rozgrzanym olejem . Obsmażamy z dwóch stron . Dodajemy pokrojoną cebulkę . Mieszamy . Podlewamy bulionem warzywnym ok 1/2 szklanki . Dusimy . Dodajemy przyprawę w płynie i doprawiamy pieprzem . Dodajemy ok 1 łyżkę mąki i mieszamy żeby nie powstały grudki. Podlewamy resztą bulionu . Jeszcze chwilę dusimy . Doprawiamy solą




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz