sobota, 21 lipca 2012

Morszczuk z cytryną i szpinakiem na ryżu pełnoziarnistym

 Najsmaczniejsze składniki na jednym talerzu -bajka...

składniki
-ryż pełnoziarnisty Kupiec  1 woreczek
-szpinak świeży 1 garść
-czosnek 1 ząbek
-sól morska
-cytryna
-morszczuk 2 filety
-masło 1 łyżeczka

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Wykładamy na półmisek. Morszczuka solimy solą morską .Wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy wodą  dodajemy połowę cytryny  pokrojonej w plasterki . Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Szpinak myjemy podsmażamy na masełku z dodatkiem czosnku i soli. Szpinak układamy na ryżu .Na wierzch serwujemy rybkę .  Kropimy cytryną. Doprawiamy pieprzem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz