piątek, 31 sierpnia 2012

Grillowana cukinia z salsą i białą kiełbasą

 Grillowana cukinia z salsą i białą kiełbasą ,pyszna przystawka w sam raz na jesień

 składniki

    1 szt cukinia młoda,
    przyprawa do grilla,
    1 szt kiełbasa biała,
    2 szt ogórek zielony,
    4 łyżki zielone oliwki bez pestek,
    1 ząbek czosnek,
    1/2 szt cebula,
    pieprz kolorowy ziarnisty młynek Kamis
    Sól,
    1 szt pomidor,
    olej kujawski


Cukinie myjemy wycieramy i kroimy w plasterki Posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy z dwóch stron. Robimy salsę . Ogórki myjemy i kroimy w kosteczkę . Dodajemy pokrojone na pół oliwki ,pokrojonego pomidora posiekana cebulkę . Doprawiamy solą pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . Dodajemy olej i mieszamy . Taką salsę nakładamy na plaster cukinii nakrywamy drugim . Na wierzch kładziemy plasterek u grillowanej białej kiełbasy .


1 komentarz:

  1. Danie super nada się do mojej diety nierozłacznej.

    OdpowiedzUsuń