sobota, 25 sierpnia 2012

Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą

Zdrowy kolorowy obiadek na koniec lata .

składniki

    1/2 paczki makaron świderki,
    1 szt bakłażan,
    2 łyżki sos chilli słodki,
    olej kujawski,
    Bukiet smaku Kamis
    2 szt kukurydza kolba młoda,
    szczypior,
    Sól morska- MŁYNEK,
    

Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej . Kukurydzę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko . Dodajemy sól,pieprz do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz