poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

składniki

    1 szt bakłażan,
    1/2 szt cukinia,
    1/2 szt patison,
    15 dag kiełbasa wiejska,
    1 opakowanie mix sałat,
    ocet balsamiczny,
    Sól morska
    olej rzepakowy,
    4 łyżki pestki dyni,
    1/3 szt tofu,
    przyprawa do grilla

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy . Cukinie kroimy  w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy  w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy  w plasterki grillujemy . Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . doprawiamy solą . Serwujemy na sałacie szaszłyka .



1 komentarz:

  1. takiego obiadu szukałam :) mam kiełbaskę od kani, więc już wiem jak ją wykorzystać! dzięki za inspiracje :))

    OdpowiedzUsuń