wtorek, 28 sierpnia 2012

Kapuśniaczek z pomidorami

Kapuśniaczek z pomidorami  zdrowa i pyszna zupka -pasuje na jesień .

składniki
 1 szt kość wędzona
    4 szt ziemniaki,
    1 szt marchewka,
    2 szklanki kapusta kiszona,
    1 szt cebula,
    1 łyżeczka masło,
    1/2 łyżeczki kminek,
    pieprz czarny grubo mielony
    4 szt pomidory z puszki całe Cirio
    2 szt pomidor mały
    25 dag kiełbasa,
    liść laurowy,
    1 łyżka przyprawa uniwersalna Bukiet Smaku Kamis
    1 ząbek czosnek

Do garnka z wodą ok 2 litry dajemy wędzona kość ,liść laurowy i zagotowujemy . Ziemniaki obieramy kroimy ,marchewkę obieramy ścieramy . Warzywa dodajemy do garnka . Gotujemy ok 10 min . Następnie dodajemy pokrojoną ,ale nie drobno kapustę kiszoną . Zagotowujemy . Dodajemy łyżkę przyprawy Bukiet Smaku Kamis  ,kminek do smaku  .Gotujemy kapuśniaczek . Na osobnej patelni na masełku podsmażamy cebulkę i pokrojoną kiełbaskę . Dodajemy zawartość patelni do zupy . Zagotowujemy . dodajemy kilka pomidorów z puszki i 2 pomidory pokrojone w kosteczkę . Dalej gotujemy zupę . Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku . Na koniec wyciskamy ząbek czosnku i mieszamy .




Do kapuśniaka użyłam nowości firmy Kamis


1 komentarz: