piątek, 3 sierpnia 2012

Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką

Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką .Zdrowe smaczne szybki obiad jednogarnkowy .

składniki

    1 woreczek kasa gryczana KUpiec
    1/4 szt kapusta włoska,
    1 szt cebula,
    1/2 szt papryka czerwona,
    1 laska kiełbasa,
    2 łyżeczki papryka słodka,
    1 łyżka olej kujawski,
    przyprawa uniwersalna

Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . Kapustę włoską kroimy jak na bigos i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . PO ugotowaniu odcedzamy Na patelni podsmażamy posiekaną cebulką. Gdy cebulka się zarumieni dodajemy na patelnie paprykę w proszku mieszamy . Dodajemy pokrojona paprykę .Podsmażamy chwile . Dodajemy pokrojoną kiełbasę . Smażymy . Teraz dodajemy kapustę dobrze mieszamy . dusimy chwilę .Na koniec dodajemy kasze .Mieszamy .doprawiamy pieprzem ,sola do smaku .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz