poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Leczo z patisona

Leczo z patisona z papryką i kiełbaska pycha..

składniki
  2 szt patison,
    1 szt papryka czerwona,
    1 szt cebula,
    4 szt pomidory suszone Royal Brand
    1 ząbek czosnek,
    1 łyżka olej rzepakowy,
    2 łyżki przyprawa do lecza,
    4 łyżki pomidory z puszki,
    pieprz biały Prymat,
    1 łyżeczka papryka słodka mielona Prymat,
    25 dag kiełbasa,
    1 szt marchewka,
    przyprawa w płynie
   pieczarki 5 szt

Patisony obieramy z skórki, marchewkę obieramy . Z patisona wyciągamy pestki i kroimy w kostkę . Marchewkę kroimy w plasterki . Gotujemy warzywa ok 10 min w osolone wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. dodajemy posiekaną cebule ,suszone pomidory ,pokrojoną paprykę .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy przyprawy paprykę słodką przyprawę do lecza ,pieprz . Mieszamy podsmażamy . Dodajemy odcedzonego patisona i marchewkę . Mieszamy .Dodajemy pokrojoną kiełbasę i pokrojone pieczarki  .  Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki . Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą w płynie.

1 komentarz:

  1. uwielbiam leczo!
    a skad takie wspaniale naczynie?:)

    OdpowiedzUsuń