czwartek, 2 sierpnia 2012

Mięsko z dziurką

Pomysł na smaczne mięsko do obiadku .

 składniki


    1/2 kg mięso mielone,
    2 ząbki czosnek,
    1 szt cebula,
    1 szt bułka czerstwa,
    majeranek,
    Sól,
    pieprz,
    3 łyżki majonez,
    olej do smażenia,
    bułka tarta

Mięso mielone dajemy do dużej miski . Bułkę moczymy w odzie -odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebulę siekamy czosnek przepuszczamy przez praskę . Dodajemy majonez ,majeranek sól i pieprz do smaku .  Wyrabiamy masę . Odstawiamy do lodówki na ok 20 min . Formujemy kulki spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę na środku . Obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju .


2 komentarze: