wtorek, 28 sierpnia 2012

Podwójna sałatka obiadowa

Podwójna sałatka obiadowa -dlaczego podwójna użyłam dwóch rodzai pomidorów i dwóch rodzai ogórków .

składniki

    2 szt pomidor czerwony,
    2 szt pomidor żółty,
    2 szt ogórek zielony,
    2 szt ogórek kiszony,
    pieprz kolorowy młynek Kamis
    Sól,
    olej kujawski

Pomidory myjemy i osuszamy . Pomidorki kroimy  w plasterki i układamy je na przemian na półmisku . Ogórki zielone dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Układamy po jednej stronie pomidorków. Ogórki kiszone kroimy także  w kosteczkę i układamy z drugiej strony pomidorów . Całość solimy i doprawiamy pieprzem . Na koniec kropimy olejem i chłodzimy


w mojej kuchni nigdy nie zabraknie kolorowego pieprzu w młynku Kamis


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz