poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Razowe spaghetti z pieczarkami i oliwkami

Razowe spaghetti z pieczarkami i oliwkami -smaczne i szybkie danie

składniki

    1 szt papryka zielona,
    15 dag pieczarki,
    1 szt cebula,
    Oliwki czarne Sacla
    olej kujawski,
    spaghetti razowe Misura
    Sól,
    pieprz,
    2 ząbki czosnek,
    1/2 szt cukinia

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy . Kroimy w plasterki . Oliwki odcedzamy z zalewy . Cebule kroimy w piórka. Paprykę zielona myjemy i kroimy w paseczki . Pieczarki obieramy i kroimy  w plasterki. Na patelni na oliwie podsmażamy wyciśnięty czosnek. dodajemy pokrojona cebule pieczarki ,cukinie i paprykę .Podsmażamy . Dodajemy oliwki . Makaron gotujemy w wsolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy dodajemy na patelnie z warzywami . Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku .


2 komentarze:

  1. Uwielbiam razowe spaghetti, zwłaszcza z tak pysznymi dodatkami. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj ja też najlepszy makaron :)

    OdpowiedzUsuń