poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu 


TOFU -Serek zawiera bogate źródło pełnowartościowego białka oraz tłuszczów roślinnych.
Serek jest bardzo delikatny i pyszny pochodzi  z sklepu   http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/


składniki

  1 szt bakłażan,
    1 szt papryka pomarańczowa,
    1/2 szt tofu,
    pieprz kolorowy do smaku
    1 ząbek czosnek,
    olej rzepakowy
    sól morska

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i osuszamy . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki  i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill. Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy  i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. Dodajemy kawałek sera tofu . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę .


1 komentarz: