wtorek, 7 sierpnia 2012

Świeży koktajl ogórkowo-koperkowy

 Świeży koktajl ogórkowo-koperkowy z nutką czosnkową
 składniki

    1 szklanka jogurt naturalny,
    1 szkl kefir,
    2 ząbki czosnek,
    sól morska,
    koperek,
    2 szt ogórki gruntowe,
    natka pietruszki

Jogurt i kefir mocno chłodzimy w lodówce. Ogórka dobrze myjemy ,jeżeli jest swojski i młody nie obieramy z skórki .Ogórki zakupione w sklepie obieramy z łupiny . Kroimy na kilka części wkładamy do malaksera. Miksujemy . Dodajemy posiekany koperek  z 2 kawałki natki pietruszki i 2 małe wyciśnięte ząbki czosnku . Miksujemy. Dolewamy jogurt i kefir. Miksujemy . Doprawiamy sola morską

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz