poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym wspaniały smakowity obiadek

składniki

    4 szt udka,
    2 łyżki olej kujawski,
    2 szt kostka grzybowa,
    20 dag pieczarki,
    1 szt cebula,
    1 ząbek czosnek,
    1 łyżeczka papryka słodka,
    1 łyżka mąka

Udka myjemy ,solimy doprawiamy papryką czerwoną słodką . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .Smażymy dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę warzywną dusimy do miękkości mięsa. zaciągamy mąką .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz