czwartek, 16 sierpnia 2012

Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami. Danie lekkie zdrowe i szybkie .

składniki

    1/2 opakowania spaghetti,
    1/2 szt cebula,
    1/2 puszki cieciorka,
    3 łyżki suszone pomidory Royal Brand
    1/2 ząbek czosnek,
    Sól,
    pieprz biały
    1 łyżeczka olej

Makaron zielony gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni ok 1 łyżeczce podsmażamy pokrojone suszone pomidory dodajemy sól do smaku i wyciśnięty czosnek . Pomidorki wyciągamy dodajemy do makaronu. Na pozostałej oliwie po smażeniu pomidorów dodajemy pokrojona cebulkę tuńczyka i cieciorkę  podsmażamy i dodajemy do makaronu .Doprawiamy pieprzem do smaku .


1 komentarz:

  1. fantastyczny pomysł! nie dość, że pyszne, to jeszcze pięknie wygląda!

    OdpowiedzUsuń