piątek, 21 września 2012

Dorsz w pieczarkach z porem

Dorsz w pieczarkach z porem cóż więcej trzeba ..

składniki

    1/2 kg dorsza,
    25 dag pieczarek
    2  pory,
    1 łyżka masła,
    1/4 szklanki białego wina wytrawnego,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały
    przyprawa do ryby,
    sok z cytryny


Dorsza filety solimy ,kropimy cytryną i posypujemy przyprawą do ryb . Pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni grillowej. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojonego pora i pieczarki . Podlewamy winem . redukujemy wino. Dodajemy sól,pieprz do smaku .Ja doprawiłam jeszcze przyprawą uniwersalną do smaku . Gdy pieczarki podsmażą się podajemy je na ciepłej rybie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz