czwartek, 13 września 2012

Kanapkowa pasta z makreli

Pastę taką robimy wieczorkiem a rano delektujemy się przy śniadanku

składniki

    1  makrela wędzona,
    3 t jajka,
    2 łyżki majonezu,
    pieprz biały ,
    szczypiorek.


Makrelę wędzona obieramy z skóry . Oddzielamy mięso od ości. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę .Mieszamy widelcem posiekane jajka i mięsem makreli . Dodajemy majonez i pieprz do smaku .Mieszamy .Dodajemy posiekany szczypiorek.Mieszamy i chłodzimy .


1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo apetycznie, robię podobną, dodaję jeszcze ogóreczek kiszony :)

    ZAPRASZAM DO UDZIAŁU W KONKURSIE :)


    http://przepisownik.blogspot.com/2013/01/wygraj-pyszne-herbaty-teekanne.html

    OdpowiedzUsuń