niedziela, 23 września 2012

Pasta kanapkowa z pieczonej papryki


 Pyszna jesienna pasta do kanapek.
 składniki


    2 szt papryki czerwone
    2 ząbki czosnku,
    1/2 szt cebuli,
    1 łyżka pomidorów suszonych
    Sól morska- MŁYNEK,
    Pieprz kolorowy - prymat,
    1 kostka twarogu,
    olej rzepakowy

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy na plastry . Układamy na blasze. Cebule kroimy na grube plastry układamy także na blaszce. Kropimy olejem . Pieczemy aż papryka się upiecze.Z papryki ściągamy skórkę . Miksujemy upieczoną paprykę ,cebulę ,czosnek i suszone pomidory .Do pasty dodajemy twaróg,sól,pieprz .Miksujemy jeszcze raz. Podajemy do pieczywa.


5 komentarzy: