poniedziałek, 3 września 2012

Pieczarkowa z łazankami

Fajna gęsta taka swojska zupka pieczarkowa .

składniki

    20 dag pieczarków
    2 garście makaronu typu łazanki,
    1  marchewka,
    1 opakowanie śmietany 18 proc,
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka masła,
    1 udko kurze
   uniwersalna przyprawa
    2  liście laurowe,
    3 kulki ziela angielskiego,
    pieprz czarny grubo mielony
    1 kostka Bulionu grzybowego

Do garnka z wodą ok 2 litry wkładamy pokrojona marchewkę ,liść laurowy ,ziele angielskie i udko z kurczaka .Gotujemy. Pieczarki kroimy drobno lub ścieramy na tarce i smażymy na masełku . Dodajemy pokruszona kostkę grzybową.Smażymy. Zawartość patelni dodajemy do garnka z rosołem. Gotujemy . Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Dodajemy troszkę majeranku . Doprawiamy pieprzem . Następnie dodajemy makaron typu łazanki. Zagotowujemy . Na koniec zaciągamy śmietaną . 


1 komentarz:

  1. Mniam, bardzo lubię zupę pieczarkową, a makaronem łazanki to nie jeszcze nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń