czwartek, 20 września 2012

Sałatka z bakłażana pieczarek i ryżu brązowego

Sałatka z bakłażana pieczarek i ryżu brązowego z dodatkiem pysznej mozzarelli.

składniki

    1 woreczek ryżu brązowego Kupiec,
    1  bakłażan,
    15 dag pieczarek
    natka pietruszki,
    olej rzepakowy
    1 ząbek czosnku
    Sól,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    1 kulka mozzarella

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy na plasterki . Solimy i odstawiamy . Po ok 10 min . Płuczemy go z soli i kropimy olejem z wyciśniętym czosnkiem . Smażymy na patelni grillowej . Następnie kroimy go w mniejsze kawałki . Pieczarki obgotowujemy w osolonej wodzie .Kroimy w kosteczkę . Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Do miski dajemy ostudzony ryz kawałki bakłażana ,zimne pieczarki i p[okrojoną w kosteczkę mozzarelle. Doprawiamy sola ,pieprzem i kropimy olejem . Dodajemy posiekana natkę .Mieszamy i podajemy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz