niedziela, 30 września 2012

Szpinak na krótko z śmietaną

Wspaniały dodatek do obiadu .Szpinak na krótko z śmietaną

składniki

    1 pęczek szpinaku,
    3 ząbki czosnku,
    4 łyżki śmietany,
    1 łyżka masła,
    Kucharek - uniwersalna przyprawa
    3 łyżki kaszki mannej KUPIEC
    pieprz biały


Szpinak myjemy i kroimy dość drobno. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Mieszamy dodajemy pokrojony szpinak. Smażymy . Gdy robi się miękki podlewamy wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gdy się zagotujemy miksujemy blenderem . Zagotowujemy .Wsypujemy kaszkę manną .Mieszamy . Zaciągamy śmietaną . Doprawiamy pieprzem do smaku .



1 komentarz:

  1. uwielbiam szpinak,teraz kupuję mrożony z śmietaną w Lidlu:)zapraszam do siebie na naleśniki z szpinakiem.

    OdpowiedzUsuń