sobota, 15 września 2012

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego


 Zupka z kalarepy i ryżu brązowego taka zupka gości w moim domku .
 składniki

    1 woreczek ryżu brązowego
    2 szt kalarepy,
    2 szt marchewki,
    Bukiet Smaku Kamis
    3 skrzydełka kurczaka,
    szczypiorek,
    pieprz biały ,
    śmietana 18-procentowej,
    przyprawa w płynie,
    liść laurowy


Do garnka z wodą wkładamy skrzydełka od kurczaka i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ok 10 min wsypujemy ryż brązowy i mieszamy zupkę . Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i pokrojona w kosteczkę marchewkę . Gotujemy do miękkości warzyw .Dodajemy przyprawę uniwersalna Bukiet Smaku Kamis  do smaku . Doprawiamy pieprzem i przyprawą w płynie. Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy pokrojony drobno szczypiorek .


1 komentarz: