poniedziałek, 29 października 2012

Drobiowe bitki w sosie

Szybki obiadek delikatny niskokaloryczny .Podany z ziemniaczkami i kiełkami brokuła..


Drobiowe bitki w sosie

składniki

    2 szt pierś z kurczaka,
    2 kostki bulionu drobiowego
    papryka słodka mielona
    pieprz biały
    4 łyżki mąki
    kiełki brokuła,
    majeranek,
    3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka masła,
    1 łyżeczka oleju rzepakowego

Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż ,przekroić na cztery i każdy kawałek lekko rozbić. Doprawić solą pieprzem i papryka słodką. Oprószyć mąką i smażyć na patelni na łyżeczce oliwy z łyżeczką masła. Gdy mięso jest zarumienione podlać je 2 szklankami bulionu. Dusimy pod przykryciem. Po ok 10 min . zaciągamy sos mąką z śmietaną. Zagotowujemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz