czwartek, 25 października 2012

Dzikie paczuszki-przystaweczka z awokado

Szybka smaczna lekka i dietetyczna przystawka imprezowa.

Dzikie paczuszki

składniki

    1 opakowanie papieru ryżowego
    1/2 woreczka ryż dziki Kupiec
    2 szt awokado,
    sok z cytryny,
    3  jajka,
    1 łyżka majonezu,
    papryka słodka,
    Pieprz kolorowy
    sos sojowy Taotao

Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Następnie awokado przecinamy wyciągamy pestkę . Obieramy . Jajka gotujemy na twardo . Zimne miksujemy z awokado. Dodajemy majonez i troszkę soku z cytryny . Doprawiamy sola papryka i pieprzem .Pastę mieszamy z zimnym ryżem.
Papier ryżowy moczymy chwilę w letniej wodzie. Rozkładamy na desce .Nakładamy farsz i zawijamy . Polewamy sosem sojowym .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz