niedziela, 14 października 2012

Okoń na grillowanym bakłażanie

 Okoń na grillowanym bakłażanie. Ryby to inwestycja w nasze zdrowie .

składniki
'

    1  okoń,
    1/2 szt bakłażana,
    olej rzepakowy,
    1 ząbek czosnku,
    pieprz biały
    Sól morska- MŁYNEK,
    papryka słodka,
    cytryna

Okonia myjemy patroszymy i osuszamy . Do miseczki wlewamy olej dodajemy sól morska ,pieprze paprykę słodką i wyciśnięty czosnek mieszamy . Taką marynatą smarujemy całą rybę na zewnątrz i w środku . Rybę układamy na blasze i pieczemy w piekarniku ok 20 min . zależy od wielkości ryby. Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki smarujemy także marynata .Do brzuszka ryby wkładamy kawałek cytryny  Wkładamy go do piekarnika pod koniec pieczenia ryby . Rybę serwujemy na bakłażanie .


1 komentarz: