sobota, 20 października 2012

Sałatka warzywna z tuńczykiem i pieczarkami

Sałatka warzywna  z tuńczykiem i pieczarkami .Smaczna wspaniale pasuje na przyjecie lub kolację rodzinną .

składniki
 15 dag pieczarki swieże,
    1  cebula,
    szczypior,
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    3  jajka,
    1  papryka czerwona,
    3  korniszony,
    3 łyżki Oliwek czarnych
    2 szt marchewki,
    pieprz biały Prymat,
    Sól morska- MŁYNEK,
    3 szt ziemniaki


Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy je ,obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy zimną kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu jajka obieramy i siekamy . Pieczarki gotujemy i zimne kroimy w mniejsze kawałki. Korniszony kroimy w kosteczkę.Oliwki czarne odcedzamy z zalewy kroimy w paseczki . Dodajemy posiekany szczypior. Składniki mieszamy . Cebulę obieramy i siekamy ,dodajemy tuńczyka z puszki. Doprawiamy sola i pieprzem .Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz