czwartek, 11 października 2012

Warzywno twarożkowa pasta kanapkowa

Warzywno twarożkowa pasta kanapkowa. Pyszne zdrowe śniadanko.

składniki

    25 dag twarogu
    1  cebula,
    4 łyżki kukurydzy,
    1/2 szt papryki czerwonej
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki śmietany,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz,
    szczypior,
    1/2 ogórka zielonego

Twaróg dajemy do miseczki ,rozdrabniamy widelcem . Paprykę czerwona myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę . Ogórka myjemy i kroimy w kostkę . Cebulę siekamy . Dodajemy odsączona kukurydzę . Czosnek wyciskamy i dodajemy do pasty . Mieszamy wszystko dodajemy śmietanę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz