piątek, 5 października 2012

Węgierskie leczo-wegetariańskie

Węgierskie leczo-wegetariańskie. Pyszne pikantne -polecam

składniki

    1 puszka fasoli białej
    1 t cebula,
    1 cukinia lub kabaczek,
    30 dag pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka olej kujawski,
    papryka słodka mielona ,
    papryka ostra ,
    3 łyżki przecier pomidorowy,
    1 łyżeczka cukier,
    1 łyżka mąka,
    2 kostki bulion warzywny,
    pieprz biały

Pieczarki obieramy kroimy w plasterki . Cukinie myjemy nie obieramy jeżeli mamy młodą i małą dużą trzeba obrać i wybrać pestki . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy łyżeczkę czerwonej papryki i 1/3 łyżeczki ostrej papryki .Mieszamy podsmażamy . dodajemy posiekaną cebule ,pokrojone pieczarki i pokrojoną cukinie . Mieszamy .Podsmażamy . Zalewamy bulionem i dusimy . Dodajemy przecier pomidorowy i białą fasole gotujemy . Doprawiamy solą ,cukrem ,pieprzem do smaku  i zaciągamy mąką .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz